МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

ЗЕМЕЛЬНИЙ КАДАСТР І РЕЄСТР НЕРУХОМОСТІ ОБ'ЄДНАЮТЬ

 

09 лютого 2015 року

 

Минулого тижня Кабінет міністрів України призначив заступником міністра юстиції грузинського громадянина Гію Гецадзе. Відповідне розпорядження від 4 лютого 2015 року опубліковано на сайті КМУ. Про те, що пост заступника міністра займе Гецадзе, раніше повідомляв сам глава МЮУ Павло Петренко. За даними міністра юстиції України, Гецадзе на своїй посаді буде відповідати за антикорупційну діяльність відомства та за реформування державних реєстраційної та виконавчої служб.

 

 

Gia-Getsadze

Заступник міністра юстиції України, колишній заступник міністра юстиції Грузії,

декан юридичного факультету університету Іллі в Тбілісі Гія Гецадзе

 

 

В своєму нещодавньому інтерв’ю для РБК-Україна, будучи ще в статусі претендента на посаду заступника міністра юстиції України, Гія Гецадзе повідомив про те, що в Україні мають намір об'єднати Земельний кадастр та Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

 

«Я думаю, що сьогодні велика проблема полягає в тому, що земля знаходиться в одному реєстрі, а будинок, який побудований на цій землі, в іншому. Це потрібно об'єднати, тому що така система є незручною для громадян. Ми обов'язково будемо піднімати це питання. Знову ж таки, це необхідно для поліпшення сервісу для громадян», – відмітив Гецадзе.

 

За його словами, дуже важливо, щоб існувала одна база і щоб вона була в одному міністерстві.

 

«Це потрібно для того, щоб громадяни не ходили по різних установах з одним питанням», – заявив новопризначений заступник міністра юстиції України.

 

Гецадзе також повідомив, що буде відповідати в МЮУ за роботу комітету реформ, боротьбу з корупцією та оптимізацію кадрів.

 

Нагадаємо, що Державна реєстраційна служба України з 1 січня 2015 року відкрила інтернет-доступ до Державного реєстру прав на нерухоме майно в режимі он-лайн. Анонсуючи дану подію, в грудні минулого року міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Державний реєстр прав на нерухоме майно містить інформацію по 1 920 636 об'єктах.

 

На одному з грудневих засідань Кабінету міністрів України Павло Петренко також заявив про те, що Міністерство юстиції України хоче скоротити кількість реєстрів майнових прав з 36 (тридцяти шести) до 4 (чотирьох).

 

«Наступний крок, який Україна повинна зробити – це вдосконалення системи реєстрів. На сьогоднішній день у нас 36 реєстрів, які містять інформацію про майно та майновий стан громадян та юридичних осіб. Зараз ми спільно з європейськими інституціями та міжнародними організаціями розробляємо механізм, за яким фактично буде 4 основних реєстри, які будуть консолідувати інформацію про громадян та їх майновий стан... Це фактично крок для дебюрократизації...», – сказав Петренко.

 

 

По матеріалам РБК-Україна