МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

ВІДКРИТО ДОСТУП ДО РЕЄСТРУ ПРАВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

 

04 січня 2015 року

 

Державна реєстраційна служба України відкрила інтернет-доступ до Реєстру прав на нерухоме майно в режимі онлайн. Відтепер будь-який громадянин може подати запит і отримати довідку про зареєстровані права (обтяження) на нерухоме майно та його технічні характеристики. Щоправда, інформація про об’єкт не міститиме персональних даних його власника, повідомляє «Журнал Житомира».

 

Вартість такої довідки – 17 гривень.

 

Представники технічного адміністратора ДП «Інформаційний центр» раніше заявляли про повну безпеку захисту персональних даних і унеможливлення несанкціонованого втручання в державний реєстр. Інформацію з реєстру майнових прав громадяни отримуватимуть із дзеркальної копії web-інтерфейсу, без безпосереднього підключення до офіційного робочого реєстру.

 

open_access

 

Для отримання інформації з реєстру вам необхідно:

 

  • зареєструватися на сайті Держреєстру (http://mail.gov.ua/registration/). Для реєстрації необхідно вказати діючий ідентифікаційний код або серію та номер паспорта;

 

 

  • вказати адресу нерухомого майна потрібного вам об’єкта в електронну форму на сайті;

 

  • виконати оплату в online режимі.

 

Інформаційна довідка буде надана на екран монітора. Також, інформаційна довідка буде відправлена на вашу електронну адресу сайту mail.gov.ua.

 

У держслужбі також повідомляють, що потужності технічного обладнання та програмного забезпечення сервісу по доступу до реєстру дозволяють обробляти до 1 млн. заявок на місяць.

 

Нагадаємо, закон №1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів» був прийнятий Верховною радою України ще 14 жовтня 2014 року. Законом передбачено вільний доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та вимога про розкриття кінцевих власників офшорних компаній.