МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

КОАЛІЦІЙНОЮ УГОДОЮ ПЕРЕДБАЧЕНО РЕФОРМУВАННЯ ОЦІНКИ

 

29 листопада 2014 року

 

21 листопада 2014 року представники п’яти політичних партій новообраної ВРУ підписали Коаліційну угоду. Підписи під документом поставили Юрій Луценко (Блок Петра Порошенка), Арсеній Яценюк (Народний фронт), Олег Ляшко (Радикальна партія), Юлія Тимошенко (Батьківщина) та Оксана Сироїд (Самопоміч). У зв’язку з цим, найбільш цікавим для оціночної спільноти є те, що парафінована угода не оминула стороною і питання реформування професійної оціночної діяльності в Україні.

 

Coalition_Agreement_2014

 

Так, зокрема, шостим пунктом дев’ятого розділу Коаліційної угоди «Регуляторна політика, розвиток підприємництва та забезпечення умов конкуренції» передбачено перехід від адміністративного контролю до підтримки бізнесу в Україні, шляхом скорочення кількості регуляторних та контрольних органів через їх злиття або ліквідацію, забезпечення усунення дублювання функцій між органами державного нагляду (контролю), делегування окремих функцій держави саморегулівним організаціям.

 

Угодою також передбачена конкретна необхідність забезпечення конкуренції на ринку оцінки та оприлюднення неперсоніфікованої бази результатів оцінки (п.п.6.7, Розділ IX, сторінка 39).

 

Всі вищезазначені домовленості, а також необхідність розширення кількості видів ділової діяльності, які можуть самостійно оцінювати себе на відповідність вимогам та прийнятим нормам, на заміну системи державного нагляду (контролю), плануються бути реалізованими вже протягом першого півріччя 2015 року.

 

Додаток:

Коаліційна угода (повний текст)