МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

ВАЛЕНТИНА ОЛЕФІРЕНКО: НАРОДНИЙ ГЕРОЙ УКРАЇНИ

 

27 травня 2016 року

 

Валентина Олефіренко – 67-річна професор з Києва, читаюча лекції по всьому світу, стала волонтером. Гуманітарні вантажі вона не раз відвозила на лінію вогню особисто. За свою роботу жінка отримала недержавну нагороду – орден «Народний Герой України». У лексиконі цієї жінки не існує слів «неможливо» і «не зможу». «Мем» – такий позивний у Валентини Леонідівни. В її київських квартирах обов'язково живе хтось із добровольців, а вона змушена постійно готувати голубці і налисники.

 

 

Valentine-Olefirenko

 

 

У лексиконі цієї жінки не існує слів «неможливо» і «не зможу», повідомляють журналісти видання «ФАКТЫ», побувавши в гостях у Валентини Леонідівни.

 

«Мої студенти беруться за будь-яку роботу в оцінці великих підприємств і виконують її бездоганно», – після цих слів Валентина Леонідівна наводить кілька прикладів, що підтверджують це. «А в Пісках я опинилася на запрошення Дмитра Яроша, – посміхається професор одного з приватних університетів Києва. – Він запропонував зустріти Новий, 2015-й рік... неподалік від Донецького аеропорту. І приписав в повідомленні: «Безпеку і добрий настрій гарантуємо, але війна...» Все. Виклик був кинутий. Хіба я могла не поїхати?» Про ту поїздку волонтера, яка допомагає добровольчому підрозділу купувати дорогі прилади, машини і карети швидкої допомоги, ходять легенди. Тому що з навантаженого джипу в Пісках тоді вийшла жінка... в білій норковій куртці. «Це мій маскхалат, – пожартувала гостя. – А під ним у мене бронежилет». З цього моменту бійці зрозуміли: своя. Так і відносяться до «Мем» – такий позивний у Валентини Леонідівни. В її київських квартирах обов'язково живе хтось із добровольців, а вона змушена постійно готувати голубці і налисники. «У мене є підозра, що саме за них мені і дали народну нагороду», – сміється професор.

 

 

readmore