МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ОЦІНКИ

 

12 липня 2022 року

 

29-30 червня 2022 року в Берліні проходила масштабна та значна за змістом міжнародна конференція з оціночної діяльності під загальною назвою: «IVSC-WAVO Global Valuation Conference 2022». Організатором конференції виступив загально-німецький орган з сертифікації оцінювачів банківського сектору HypZert за сприяння Ради з Міжнародних Стандартів Оцінки (IVSC-International Valuation Standards Council) та Всесвітньої Асоціації Оціночних Організацій (WAVO-World Association of Valuation Organizations). Конференція проходила в рамках щорічного конгресу організації HypZert, який цього року був присвячений 25-річчю її діяльності.

 

 

IVSC-WAVO-Global-Valuation-Conference-2022

 

 

Для участі в конгресі були запрошені німецькі та іноземні фахівці професійної оціночної спільноти в тому числі сертифіковані компанією HypZert оцінювачі, які отримали право на надання послуг з оціночної діяльності для банків та інших фінансових установ. Масштаб конгресу є досить вражаючим, оскільки кількість зареєстрованих учасників конференції і конгресу в цілому наблизилась до 2000 осіб. Саме тому його проведення відбулось в найбільш великому конференц-залі готелю Berlin Central District-Marriot.

 

На відкритті конгресу з привітаннями до його організаторів і учасників виступили представники уряду та Асоціації Іпотечних банків Німеччини, керівництво Міжнародної Ради зі Стандартів Оцінки IVSC та Всесвітньої Асоціації Оціночних Організацій (WAVO).

 

Програма конференції включала доповіді низки провідних міжнародних фахівців з оціночної діяльності, які спеціалізуються в методології та практиці банківської оцінки.

 

Персональні запрошення від організаторів для участі у засіданнях конференції та святкуваннях 25річчя компанії HypZert отримали президент Всеукраїнської Асоціації Фахівців Оцінки Степан Максимов та віце-президент АФО, член колегії IVSC, член ради директорів WAVO проф. Валерій Якубовський. Проф. Валерій Якубовський виступив з доповіддю на тему: «Stochastic Model of Time Effect Consideration in Assets Valuation: «Follow-the-Cycle Approach», яка присвячена розробленому новому підходу для врахуванню часового фактору при оцінці вартості активів. В основу підходу покладені стохастичні уявлення про динаміку часової зміни ринкової вартості активів.

 

В рамках роботи конгресу відбулись також засідання Генеральної Асамблеї Всесвітньої Асоціації Оціночних Організацій (WAVO), членом якої є і Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки. На Генеральній Асамблеї проф. Валерій Якубовський був обраний директором і ввійшов до складу Ради директорів Всесвітньої Асоціації Оціночних Організацій (WAVO).

 

Під час проведення конгресу д-р Степан Максимов та проф. Валерій Якубовський провели ряд зустрічей та обговорили низку важливих для подальшого розвитку оціночної діяльності питань з присутніми керівниками міжнародних організацій. Зокрема, з генеральним директором Ради з Міжнародних Стандартів Оцінки (IVSC) Ніком Телботом були обговорені питання запровадження в Україні міжнародних стандартів IVS та сертифікації оцінювачів за цими стандартами.

 

Генеральний директор IVSC Нік Телбот схвально сприйняв інформацію, що стандартами з оцінки в Україні можуть стати Міжнародні Стандарти Оцінки (IVS) і запевнив що Рада з Міжнародних Стандартів Оцінки (IVSС) підпише Угоду з українським регуляторним органом з оцінки Фондом державного майна України на безоплатне і безперешкодне використання Міжнародних Стандартів Оцінки (IVS) в Україні.

 

З президентом Всесвітньої Асоціації Оціночних Організацій (WAVO) Едвардом Ау та його наступником, новим президентом WAVO д-ром Адріаном Кріві були обговорені питання подальшого розвитку співпраці та ролі статусу Міжнародно Визнаного Оцінювача (WRV-World Recognized Valuer), який отримують оцінювачі організацій членів WAVO. Право на сертифікацію WRV-World Recognized Valuer Всесвітня Асоціація Оціночних Організацій два роки тому надала і Всеукраїнській Асоціації Фахівців Оцінки. За цей час в Україні вже 61 оцінювач мають статус WRV-World Recognized Valuer.

 

В конструктивному руслі пройшла також зустріч з головою комітету із закордонних справ Інституту Оцінки США (Аppraisal Institute – AІ), віце-президентом WAVO Террі Данкіном. Були досягнуті домовленості і заплановані конкретні заходи щодо взаємодії з цією авторитетною оціночною організацією американського континенту.

 

Наступні кроки розвитку співпраці HуpZert і ВАФО обговорювались з генеральним директором організації HуpZert Райнером Люксом. Насамперед, це питання, які стосуються сертифікації оцінювачів для роботи з банками, оскільки HуpZert є загально визнаним міжнародним органом з сертифікації оцінювачів банківського сектору економіки.

 

 

Фотозвіт Конгресу та Конференції надає уяву про масштабність заходу.