МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

НОВОРІЧНЕ ПРИВІТАННЯ ТА ПІДСУМКИ 2021 РОКУ

 

01 січня 2022 року

 

За доброю традицією хотілося б вчергове підбити підсумки, згадати про основні досягнення року, що минув. Наскільки продуктивним видався 2021 рік? Чого вдалося досягти? Чого хотілося б побажати кожному оцінювачу на наступний рік? Про все це у сьогоднішньому матеріалі.

 

 

Congratulations-on-the-New-Year-and-the-results-of-2021

 

 

Новий рік – найкращий час підбити підсумки. Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки, за вже в певній мірі доброю традицією, продовжує інформувати своїх членів та громадськість про основні досягнення та підсумки роботи за рік. Отож про все по порядку…

 

 

ДОСЯГНЕННЯ АСОЦІАЦІЇ НА МІЖНАРОДНІЙ АРЕНІ

 

Влітку 2021 року Рада з Міжнародних Стандартів Оцінки повідомила віце-президента Всеукраїнської Асоціації Фахівців Оцінки Валерія Якубовського про успішне проходження його кандидатури встановленої номінаційної процедури і затвердження його членом Колегії Ради МСО з Визнання Членства та Стандартів МСО. Членство в Колегії Ради Валерія Якубовського є безумовним визнанням його високого професійного рівня і здобутого авторитету Асоціації Фахівців Оцінки на міжнародній арені.

 

 

ЗБІЛЬШЕННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ ЧЛЕНІВ АСОЦІАЦІЇ

 

Асоціація продовжує демонструвати впевнене зростання кількості своїх членів. Виключенням не став і 2021 рік. Так, лише протягом останніх п’яти років до Асоціації було включено 265 оцінювачів, зокрема: у 2017 році – 38 оцінювачів; у 2018 році – 62 оцінювача; у 2019 році – 84 оцінювача; у 2020 році – 44 оцінювача; у 2021 році – 37 оцінювачів.

 

Стабільна щорічна позитивна динаміка зростання персонального складу Асоціації – це головний показник довіри представників оціночної спільноти України. Державні, громадські органи та університети залучають наших спеціалістів у якості консультантів, викладачів і, безумовно, фахівців з професійної оцінки.

 

 

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЧЛЕНІВ АСОЦІАЦІЇ

 

У 2021 році Асоціацією було організовано та проведено для оцінювачів два Круглих столи на базі хмарної онлайн-платформи Zoom.

 

У квітні 2021 року обговорювались питання (1) змін до Положення про організацію системи управління ризиками в банках та банківських групах, затвердженого постановою Правління Національного банку від 11.06.2018 за №64, в частині контролю за оцінкою майна, запроваджені постановою Правління Національного банку від 29.12.2020 за №172; (2) об’єднання вартісної оцінки земельних ділянок та земельних поліпшень; (3) питання визначення ринкової вартості земель сільськогосподарського призначення.

 

На Круглому столі, проведеному вже у грудні 2021 року предметом обговорення стали (1) нова версія Міжнародних Стандартів Оцінки (МСО-2022); (2) бачення Міжнародної Ради зі Стандартів Оцінки щодо оціночної діяльності в банківському та інших фінансових секторах економіки; (3) питання підвищення якості вартісної оцінки об’єктів, які передаються в заставу; (4) особливості визначення справедливої вартості активів банків у відповідності до вимог Міжнародних Стандартів Оцінки; (5) проблеми, пов’язані з визначенням величини права вимоги за Кредитними зобов’язаннями.

 

Виходячи з потреб рецензування звітів з оцінки нерухомості, інформація з яких не вноситься автоматично до Єдиної бази звітів, Асоціація Фахівців Оцінки запропонувала Фонду державного майна включити до складу рецензентів оцінювачів – членів Асоціації, які будуть здійснювати рецензування звітів з оцінки для цілей оподаткування фізичних осіб. Це дасть змогу оперативно та на безоплатній основі здійснювати рецензування звітів, що виконують членами Асоціації Фахівців Оцінки.

 

 

З НОВИМ 2022 РОКОМ!

 

Прийдешній рік Синього Водяного Тигра, за прогнозами астрологів, змусить більшість із нас нарешті серйозно усвідомити той факт, що світ за останній час кардинально змінювався, а тому успіх чекатиме переважно на тих, хто готовий пристосовуватися до нових умов роботи.

 

Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки вітає всіх оцінювачів з 2022 роком! Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, душевної стійкості, впевненості в своїх силах та оптимізму, творчих успіхів, сімейного благополуччя, родинного затишку, матеріального достатку, довіри та поваги серед близьких, друзів, партнерів та колег по роботі, радості нових починань, впевненості у завтрашньому дні та мирного неба! Нехай у Ваших домівках завжди панують добробут, любов і процвітання! Професійних та бізнесових успіхів, плідної роботи!

 

В 2021 році було започатковано програму об’єднання оціночних спеціалізацій та невідкладних змін по вдосконаленню оціночної діяльності. Будемо сподіватися, що в 2022 році все, що так необхідне для прогресу розвинення професійної оціночної діяльності в Україні, здійсниться.

 

Нехай нам всім щастить!