MENU
PERSPECTIVE
CURRENCY
INTERVIEW
CONTACTS
PDF Печать E-mail

ИНДЕКСЫ ЦЕН НА СТРОИТЕЛЬНО-МОНТАЖНЫЕ РАБОТЫ ЗА 2015-2021 ГОДЫ

 

12 февраля 2022 года

 

Индекс цен на строительные работы – показатель, характеризующий изменения цен во времени в строительстве (при выполнении строительно-монтажных работ). Индекс цен на строительно-монтажные работы отражает изменения стоимости фиксированного набора материальных ресурсов в текущем периоде по сравнению с предыдущим или базисным. Под материальными ресурсами понимаются строительные материалы, изделия, конструкции и энергоносители, которые используются при выполнении строительно-монтажных работ. Наблюдения за изменениями цен на материальные ресурсы (без налога на добавленную стоимость) проводится по выборочному кругу организаций, которые выполняют строительные работы. Индекс цен на строительные работы позволяет определить тенденции изменения цен как в строительстве в целом, так и по типам зданий и сооружений.

 

 

Price-indices-for-construction-and-installation-works-for-2015-2021_01

 

 

У зв’язку із реорганізацією колишнього Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд) та створення на його базі Міністерства розвитку громад та територій України (Мінрегіон) після 01.01.2019 року перестали публікуватися індекси цін на будівельно-монтажні роботи.

 

Як наслідок, повідомляємо про можливість використання після 01.01.2019 індексів цін на БМР, які публікує Державна служба статистики України (Держстат України) на своєму офіційному сайті у розділах «Статистична інформація. Ціни і тарифи» та «Статистична інформація. Будівництво».

 

 

Зведена таблиця індексів цін на будівельно-монтажні роботи з 2015 по 2021 роки

(значення індексів надаються у відсотках відносно попереднього місяця)

 

Price-indices-for-construction-and-installation-works-for-2015-2021_02

 

 

Водночас, для більшої зручності можна також користуватися індексами, опублікованими на сайті Minfin.com.ua у розділах «Індекс інфляції в Україні 2000-2022» (зведена таблиця індексів споживчих цін з 2000 по 2022 роки) та «Індекс цін на будівельні роботи 2015-2021» (зведена таблиця індексів цін на будівельно-монтажні роботи з 2015 по 2021 роки, представлених у відсотках відносно попереднього місяця).

 

 

Індекс цін на будівельно-монтажні роботи за всіма категоріями в 2021 році

(значення індексів надаються у відсотках відносно попереднього місяця)

 

Price-indices-for-construction-and-installation-works-for-2015-2021_03

 

 

У останньому розділі також наявна інформація про індекси цін на будівельно-монтажні роботи за всіма категоріями в 2021 році, а саме: будівлі (житлові, нежитлові), інженерні споруди (транспортні споруди, трубопроводи, комунікації, ЛЕП, промислові споруди інші).

 

 

Джерело інформації: Державна служба статистики України