MENU
PERSPECTIVE
CURRENCY
INTERVIEW
CONTACTS
PDF Печать E-mail

ЛОРД АЛИСТЕР ДАРЛИНГ – НОВЫЙ ЛИДЕР IVSC

 

03 ноября 2019 года

 

В рамках проведения ежегодной Генеральной Ассамблеи Международного Комитета по Стандартам Оценки (IVSC), которая проходила 07-09 октября 2019 года в Сингапуре, бывший канцлер Великобритании по делам финансов лорд Алистер Дарлинг (Alistair Darling) был избран Председателем попечительского совета IVSC (Chair of the IVSC's Board of Trustees). Он занял пост руководителя Совета международных стандартов бухгалтерского учета (МСБУ), которое в течение семи лет возглавлял сэр Дэвид Твиди (David Tweedie), предыдущий Председатель попечительского совета IVSC.

 

 

Alistair-Darling-has-been-appointed-Chair-of-the-IVSCs-Board

 

 

В Сінгапурі 07-09 жовтня 2019 року відбулась Щорічна Генеральна Асамблея (AGM) Міжнародного Комітету зі Стандартів Оцінки (IVSC). Більш ніж 150 провідних оцінювачів з 43 країн світу взяли участь в Асамблеї. Учасниками Асамблеї були також і користувачі послуг оцінки, представники регуляторів, урядів та кінцевих споживачів. Усі підкреслювали, що професіональна оцінка розвивається та вдосконалюється за допомогою глобальних стандартів оцінки, якими стали Міжнародні Стандарти Оцінки, що розробляються і поширюються IVSC.

 

На Асамблеї в Сінгапурі колишній канцлер Великої Британії у справах фінансів Алістер Дарлінг (Alistair Darling) був обраний Головою опікунської ради IVSC (Chair of the IVSC’s Board of Trustees). Він обійняв посаду керівника Ради міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (МСБО), яку протягом семи років очолював сер Девід Твіді, попередній Голова опікунської ради IVSC.

 

Алістер Дарлінг (Alistair Darling) очолив опікунів з нагляду за стратегією та місією IVSC – незалежного органу, що відповідає за встановлення Міжнародних Стандартів Оцінки (IVS), які застосовуються сьогодні у понад 100 країнах. Стандарти мають на меті розвивати глобальну оціночну професію та сприяти прозорості та об’єктивності оцінки на фінансових ринках.

 

Алістер Дарлінг займав посаду канцлера касира – головного міністра фінансів уряду Великобританії – з 2007 по 2010 рік, на тлі найбільш бурхливої та тривалої економічної кризи, яку світ бачив за останні 60 років. Він ввів заходи для запобігання краху банківської системи і відіграв центральну роль у відновленні стабільності на світових фінансових ринках, спричиненої значною мірою поганими оцінками іпотечних кредитів у США.

 

До призначення канцлером у 2007 році Алістер Дарлінг займав низку міністерських посад уряду Великобританії, включаючи головного секретаря Казначейства (1997-1998), Державного секретаря з питань праці та пенсійного забезпечення (1998-2002), транспорту (2002-2006), торгівлі та промисловості (2006-2007), де він також був президентом Ради торгівлі. У 2015 році його обрали до Палати лордів.

 

У своєму виступі Алістер Дарлінг відзначив: «Уроки глобальної фінансової кризи чітко вказують на те, що основні оцінки активів можуть мати сейсмічний вплив на глобальну фінансову систему. Каталізатором кризи у 2007 році були іпотечні кредити. Сьогодні оцінювачі все частіше беруть участь у оцінці поширених складних активів, включаючи бізнес, нематеріальні активи, ділову репутацію та фінансові інструменти, колективні ринки яких налічують трильйони доларів. IVSC докладає зусиль для вдосконалення стандартів та професіоналізму в оцінці, створюючи більш прозорі та надійні фінансові ринки».

 

Коментуючи призначення лорда Алістера Дарлінга, колишній Голова IVSC сер Девід Твіді (David Tweedie), сказав: «Я радий, що Алістер Дарлінг був призначений новим Головою опікунської ради IVSC. Коли я пропрацював протягом семи років і двох термінів на посаді голови, то я переконався, що є колективна рішучість оціночної професії підвищити стандарти та професіоналізм. Маючи великий досвід в сфері світової політики та фінансових ринків, Алістер має високу кваліфікацію щоб гідно очолювати Опікунську раду IVSC на наступний етап еволюції оціночної професії».

 

Нік Телбот (Nick Talbot), Генеральний директор IVSC, зі свого боку сказав: «Ми неодмінно вдячні серу Девіду Твіді за його енергію та відданість IVSC та світовій професії оцінювання протягом останніх семи років. Його мудрість та гумор були неоціненними для його багатьох колег та друзів. За час свого перебування на посаді Голови опікунської ради Девід відіграв важливу роль у просуванні IVS, які зараз застосовуються оцінювачами у понад 100 країнах. Він також домігся нагляду за розвитком процесу розробки стандартів, що завершилося на початку цього року формуванням нової Ради фінансових інструментів. Попрощавшись з Девідом, ми з ентузіазмом чекаємо на майбутню роботу з Алістером на посаді Голови. Оскільки він приєднався до нас як довірена особа ще на початку цього року, Рада вдячна йому за його вказівки та розуміння з багатьох важливих питань. Його справедливо поважають за його керівництво у фінансовому секторі, в якому ми працюємо, і оцінювачі, і ми сподіваємось на подальший прогрес у просуванні професії під його головуванням».

 

Крім обрання Головою опікунської ради Алістера Дарлінга на Асамблеї протягом трьох днів засідали усі Ради з технічних стандартів IVSC (матеріальні активи, оцінювання бізнесу та фінансові інструменти), а також Рада з перегляду стандартів, на якій обговорювали шляхи для подальшої роботи над розробкою Міжнародних Стандартів Оцінки та просуванням глобальної професії оцінювання.

 

Джерело: The International Valuation Standards Council (IVSC)