MENU
PERSPECTIVE
CURRENCY
INTERVIEW
CONTACTS
PDF Печать E-mail

НОВОГОДНЕЕ ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ПРЕЗИДИУМА

ВСЕУКРАИНСКОЙ АССОЦИАЦИИ СПЕЦИАЛИСТОВ ОЦЕНКИ

 

27 декабря 2016 года

 

Президиум Всеукраинской Ассоциации Специалистов Оценки поздравляет членов АСО и всех других оценщиков Украины с наступающим Новым Годом и Рождеством Христовым! С надеждой в светлое будущее профессии вступаем в 2017 год! – говорится в сообщении. Пусть каждому из Вас он принесет счастье, радость, профессиональный рост, благосостояние, материальное благополучие и мир!

 

 

Novorichne-pryvitannya-vid-Prezydiyi-Vseukrayinskoyi-Asotsiatsiyi-Fakhivtsiv-Otsinky

 

 

Президія Всеукраїнської Асоціації Фахівців Оцінки вітає членів АФО та всіх інших оцінювачів України з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим! З надією у світле майбутнє професії вступаємо у 2017 рік! – йдеться у повідомленні. Нехай кожному із Вас він принесе щастя, радість, професійне зростання, добробут, матеріальне благополуччя та мир!

 

 

Шановні члени Асоціації, всі оцінювачі України!

Вітаємо всіх Вас з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

 

Бажаємо Вам міцного здоров’я, творчих успіхів, сімейного благополуччя, родинного затишку, матеріального достатку, довіри та поваги серед близьких, друзів, партнерів та колег по роботі, впевненості у завтрашньому дні та мирного неба!

 

Рік, що минає, був для кожного з нас нелегким, іноді навіть тривожним. Окремі суспільно-економічні процеси в країні були досить стрімкими, а подекуди і вкрай непередбачуваними. Все це потребувало від громадськості та професійної оціночної спільноти постійного оперативного моніторингу ситуації, повного та всебічного її аналізу, а також періодичного своєчасного втручання в процеси, що відбуваються. Динаміка запровадження численних реформаторських ініціатив з боку держави змушувала постійно тримати руку «на пульсі подій» заради збереження довіри і поваги в суспільстві по відношенню до професії оцінювача та кожного окремого оцінювача зокрема. На даний момент, підбиваючи проміжні підсумки 2016 року, можна з упевненістю говорити, що із задачею мінімум ми впоралися – незалежна оцінка протягом останніх десятиліть розвивається та вдосконалюється, залишаючись важливим інструментом економічних процесів у нашій країні!

 

Разом з тим, події останнього року виокреслили наявні проблеми регулювання професійної діяльності з незалежної оцінки майна. Оціночна діяльність як в Україні, так і у цілому світі потребує постійного розвитку та удосконалення. Даний процес має бути безперервним у часі. Становлення і подальший розвиток оцінки можливі тільки в умовах ринкових відносин при чіткому визначенні ролі і місця держави в питаннях ціноутворення та правового регулювання підприємницької діяльності. Ринок – це механізм саморегулювання економічних процесів, тому всі його інститути, в тому числі і оцінка, можуть ефективно діяти в ринковому середовищі тільки в умовах саморегулювання. Державна політика в галузі оціночної діяльності повинна чітко визначати основні вимоги до професії оцінювачів та оціночної діяльності в цілому, встановлювати правові основи саморегулювання оціночної діяльності.

 

З огляду на це основними стратегічними цілями для Всеукраїнської Асоціації Фахівців Оцінки у 2017 році залишаються:

 

  • формування і розвиток цивілізованого саморегульованого ринку професійних оціночних послуг;

 

  • уніфікація існуючої, формування та підтримка новітньої нормативно-правової бази оціночної діяльності;

 

  • захист інтересів оціночної спільноти від непередбаченого законодавством втручання державних органів та посадових осіб в систему здійснення професійної оціночної діяльності;

 

  • впровадження дієвих механізмів еволюційного переходу до справжнього саморегулювання оціночної діяльності.

 

Для досягнення поставлених цілей діючий нині Закон України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» має стати більш простим, фаховим та демократичним, а також таким, що містить норми щодо делегування окремих функцій держави професійним саморегулівним організаціям. У ньому мають бути чітко визначені місця, а також розмежовані ролі, права та обов’язки держави, оціночної спільноти, громадськості та кінцевих споживачів оціночних послуг в питаннях ціноутворення та правового регулювання даного виду публічної діяльності. При цьому сам законопроект має розроблятися та обговорюватися виключно інститутами громадянського суспільства.

 

Громадянська активність кожного окремого оцінювача, його небайдужість до процесів формування та розбудови майбутнього професії, принциповість і наполегливість у відстоюванні як власних, так і загальнопрофесійних інтересів – ось запорука добробуту кожного оцінювача України.

 

З надією у світле майбутнє професії вступаємо у 2017 рік! Нехай кожному із Вас він принесе щастя, радість, професійне зростання, добробут, матеріальне благополуччя та мир!

 

З наступаючим Новим 2017 роком Вас та Різдвом Христовим!